Over mij

Mijn eerste yogales in 1999 was een bijzondere ervaring. Wat een fijne, rustige manier van bewegen vond ik het. Daar, op een zolder in Breda, heb ik yoga steeds meer leren kennen en waarderen. De heilzame werking van yoga, zowel fysiek als mentaal, drong in de jaren die volgden steeds meer tot me door. Yoga bleek veel méér dan alleen een rustige vorm van bewegen! Het door kunnen ademen in een wat lastiger houding gaf me ook in mijn dagelijks leven (mentale) kracht. Mijn pijnklachten werden minder en ik voelde me meer ontspannen. Wat een ervaring!

 

Aan het eind van een van die lessen op zolder, tijdens de liggende ontspanning, kreeg ik de gedachte “Wat zou het mooi zijn als ìk dit ook aan mensen zou kunnen bieden… dit moment van rust en ontspanning!”. Deze gedachte liet me niet meer los en in 2007 ben ik gestart met de Yoga docentenopleiding via De Blikopener in Tilburg (erkend volgens de Vereniging Yogadocenten Nederland). Tijdens deze opleiding heb ik letterlijk vele houdingen ervaren maar vooral ook de houding naar mezelf onder de loep genomen. Dat was een mooi en soms confronterend proces. 

Ik geef nu al 13 jaar les: in Made, Drimmelen en op mijn eigen zolder in Klundert en ik heb in de afgelopen jaren diverse bijscholingen en workshops gevolgd. 

Het is mijn doel om in kleinschaligheid, op een persoonlijke manier, yoga aan anderen over te brengen, zodat zij zèlf kunnen ervaren welke positieve effecten yoga kan geven. Zeker in een tijd waarin velen het drukker hebben dan ooit is het van belang om ook aandacht te geven aan rust en ontspanning waardoor je leven meer in balans komt. In mijn lessen staat het lichaamsbewustzijn en de adem hierbij centraal. Je lichaam (beter) leren (aan)voelen is de rode draad.

Graag tot ziens!

 

Namasté,
Astrid Gravendeel